top of page
צפון ירדן וים המלח - למטייל העצמאי
3
ימים

למטייל העצמאי

הארגון נעשה חודש מראש מול רפעת – בחור אנרגטי שהומלץ כבר באתר למטייל.

התכתבנו בווטסאפ והכנו תכנית לשלושה ימים! התעריף כלל מיניבוס צמוד, כניסה לאתרים, מדריך ושוטר (מעל 5 מטיילים מחייב). בירדן לא זול!!!

טלפון של רפעת: 962-7-99561401

ממנו קיבלנו את המדריך המעולה שמכיר את הואדיות היטב ואת כל הטיולים הרגליים – עבדאללה. 

מספר הפלפון שלו: 962-7-96038736.

בחור אינטליגנטי ורגיש, אב לשלוש בנות הגר בעמאן. הוא מדריך כבר הרבה שנים והספיק גם לצאת לטיולים עם שוקה רווק, כותב הספר "אל קניוני מואב ואדום", בהוצאת טבע הדברים.

2 לילות הזמנו במלון קמפינסקי בים המלח. הזמנו באתר בוקינג. מלון 5 כוכבים שעלה לנו ללילה 750 שח לזוג עם ארוחת בוקר. במלון 5 בריכות מחוממות בחוץ, נוף לים המלח ולמדבר יהודה. ממלץ מאוד למי שלא מפחיד אותו מלונות גדולים – 3000 חדרים משהו כזה.

חשוב לתכנון:

  • מינימום ימים בירדן – 3 ימים. פחות מכך משלמים מס תיירות של 90 דינר! הרבה.

  • אם מטיילים בצפון ירדן - עוברים במעבר המלך חוסיין ליד בית שאן. כך עשינו הפעם. לטיולים בפטרה ובואדי רום משתלם לנסוע לאילת ולעבור במעבר עקבה.

  • המעבר מישראל לירדן הוא מהיר – לתכנן עד חצי שעה בגבול.

  • במעבר חזרה מירדן לישראל במעבר בית שאן – תכננו לפחות שעה פלוס. משהו שם בשני הצדדים איטי מאוד.

  • המעבר בבית שאן נסגר בשעה 18:00!!! לתכנן להגיע לפחות שעה לפני ביום האחרון.

 

 

יום א – מעבר הגבול, ג'רש, ים המלח:

נפגשנו בגבול בשעה 10:00 ובצד הירדני חיכה לנו עבדאללה עם שלט. הוא טיפל בויזות והקדים אותנו בכל התורים. (לצורך הויזה שלחנו לו מראש את צילומי הדרכונים).

במיניבוס קטן יצאנו דרומה לדרך, לאורך הבקעה (מצדו המזרחי של הירדן), בנופים מאוד חקלאיים עד שסטינו מזרחה במעלה רכס הרי גלעד לכיוון ג'רש.

ג'רש: עיר עתיקה מהתקופה ההלניסטית-רומית שנחשבת אחד מהאתרים המשומרים ביותר בעולם. היא כוללת רחוב (קרדו) של 900 מטרים עם עמודים עומדים על תילם, מקדשים, 2 תיאטרונים עם אקוסטיקה מופלאה, מרחצאות, מזרקות...הרגשנו שם כמו בימי השפע של רומי העתיקה. הסיור ערך כשעתיים וחצי.

הלכנו ביחד עם עבדאללה לאכול צהריים במסעדה עם טאבון ענק ליד ג'רש.

משם עוד כשעה וחצי נסיעה דרך כביש עוקף עמאן, בגובה קרוב לאלף מטר מעל פני הים, וירידה לים המלח במינוס 400 בדרך נוף יפהפיה.

לינה במלון קמפינסקי.

 

יום ב' – הר נבו, מידבא וחממת מעין.

במקור תכננו יום שלם באחד הואדיות אך צו חדש סגר את הואדיות לטיולים. הצו יוסר ב 1.4.17. לאחר רחצת בוקר בבריכות וארוחת בוקר דשנה מאוד, יצאנו סביב 10:00 עם המיניבוס ועבדאללה והשוטר לביקור באתר במידבא ובהר נבו. מסע בזמן לימי התנ"ך ולתקופת הפריחה באזור בימי ביזנטיון.

גם בהר נבו וגם בכנסיה בעיירה מידבא יש פסיפסים משומרים מהיפים בעולם. גולת הכותרת היא כמובן מפת מידבא המתארת בעיני התקופה את המפה הגיאוגרפית של המזה"ת, כולל ירושליים בה מפורט הקרדו, הכנסיות העיקריות ועוד.

ארוחת צהריים נפלאה אכלנו במסעדה מקומית במידבא – פלאפל אמיתי בתוך פיתות (לאפות) טריות.

המשכנו משם בירידה של 45 מעלות לכיוון מפלי חממת מעין. היו לי הרבה זיכרונות מהמקום מלפני 20 שנה...אכזבה גדולה ואינני ממליצה על המקום. מלון פרטי סגר את המפלים הגבוהים ואת מסלול ההליכה ורק השאירו להמונים את המפלים הנמוכים והמעיינות החמים מתחתיהם. היה עמוס בטיולים שנתיים ולא נכנסנו.

ביקשנו מהמלון לאפשר לנו לצפות במפלים הגבוהים ואחד מאנשי המלון ליווה אותנו למרפסת נוף נהדרת ותצפית תוך כדי הסברים על המלון ואפשרויות בו. היה קצת מביך.

משם חזרה למלון בים המלח.

יום ג' – טיול רגלי בואדי אום חשיבה – וחזרה לגבול

יצאנו בשעה 11:30 לאחר רחצה וקשיי התנתקות ממלון קמפינסקי. עד לפתח הואדי יש נסיעה של כ 20 דקות דרומה. פתח הואדי נמצא בסמוך למעיינות החמים של קלירוהי. זהו מסלול קל ומשפחתי. משך ההליכה הוא כשעתיים שלוש הלוך וחזור עד לנקודה ממנה לא ניתן להמשיך ללא חבלים וטיפוס. כמובן בנחת ועם פיקניק. השארנו את המיניבוס בכניסה ונכנסנו פנימה לנחל שהופך לקניון תוך זמן קצר. המסלול אורכו כשני ק'מ כנגד הזרם, מלא בקירות טרוורטין ושערות שולמית. ממש פנינה. בתחילה מצליחים לדלג מעל הזרם אך במקומות בהם יש קניון אין ברירה אלא ללכת בתוך המים. עדיף לבוא עם סנדלי שורש. פירוט המסלול בספר של שוקה רווק "אל קניוני מואב ואדום".

בשעה 13:30 התחלנו בנסיעה לכיוון הגבול – כשעתיים נסיעה לאורך ים המלח והבקעה המזרחית של הירדן (הרור בערבית) עד לגבול. נסיעה מעניינת שלוותה בהרבה הסברים של עבדאללה.

נפרדנו מעבדאללה עם הרבה חיבוקים… והביתה דרך מעבר הגבול לבית שאן.

bottom of page