top of page
למטייל העצמאי ביוון – דלפי-ארץ המנזרים מטאורה- וחופי חצי האי פליון
6
ימים

למטייל העצמאי

יום א: טיסת בוקר מוקדם לאתונה, ונסיעה אל מנזר אוסיוס לוקאס (Ossios Lucas) - מנזר ציורי ומבודד הנטוע על צלע הר, ומספק את אחת הדוגמאות היפות ביוון לאומנות ביזנטית.

חצר המנזר אוסיוס לוקאס.

ביקור באתר העתיקות היווני – דלפי : זהו אתר מרשים ביותר וביקור במוזיאון חובה!!! לבדוק את שעות פתיחה שלו. לינה בכפר בדלפי DELPHI.

 

יום ב: נסיעה מדלפי למטאורה. סיור אחה"צ בשני מנזרים לפחות. מנזרי מטאורה הגיעו לשיא פריחתם במאות ה-14 וה-15, עד הכיבוש העות'מאני המוסלמי. כיום נותרו מהם רק חמישה פעילים.
מנזרי מטאורה נחשבים כאתרים המפורסמים ביותר ביוון ויש הטוענים שגם בין המרשימים בעולם כולו. המנזרים נכללים ברשימת נכסי מורשת עולמית של אונסק``ו, וכאשר מגיעים אליהם ניתן בקלות להבין מדוע. הם נבנו על ראשן פסגות של סלע רך, במטרה לספק לנזירים מקומות מפלט משפיכות הדמים בתקופת שקיעתה של האימפריה הביזאנטית בסוף המאה ה-14. אל המנזרים המוקדמים ביותר טיפסו בעבר באמצעות סולמות תלויים.

כביש מפותל מקשר בין המנזרים כולם. אל המנזרים ניתן להגיע רגלית (טיול טיפוס), או ברכב (ממש עד לפתח המנזר). המנזרים מאוישים גם כיום והכניסה אליהם כרוכה בתשלום 2 אירו למבוגר וילדים ללא תשלום. יש להקפיד על לבוש צנוע.

רשימת המנזרים לפי מיקומם - כשבאים ברכב מהכפר קסטראקי: Agios Nikolaos, Rousanou,: ואז יש פיצול שאם פונים ימינה מגיעים ל: Agia Triada ו-Agios Stefanos מנזר נשים, שגם עוסקות במסחר ומוכרות מזכרות. אם פונים שמאלה בכביש מגיעים ל: Varlaam ו- Megalo meteoro מטאורה הגדולה, שהוא המנזר הגדול ביותר בין ששת המנזרים.

לינה : מומלץ לישון בכפר קסטראקי ולא בעיירה קלאמבאקה. בכפר קסטראקי (Kastraki) בתי לינה רבים, בתי קפה וכמה מסעדות, מספיק... הנוף ממנו מהמם. אנחנו ישנו במלון ציקליס TSIKELISקיבלנו יחס חם ומשפחתי מבעלי המקום וארוחת בוקר טובה. החדרים לא מאוד גדולים, לא כל החדרים צופים להרים (את אלה כדאי להזמין מראש), אבל שווה! שילמנו 50 יורו ללילה לזוג עם ארוחת בוקר

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

מנזרי מטאורה.

יום ג- יום במטאורה. ממלץ לעלות ולטייל ברגל בין המנזרים. חלק מהמנזרים פתוחים לתפילת לילה ושווה לנסוע סביב 19:00 ולהצטרף לתפילה.

יום ד: נסיעה לחצי האי פליון. לתכנן כמה שעות טובות של נסיעה. הלינה בכפר המהמם – אגיוס יואניס.Agios Ioanis

הכביש בפליון ממפורטריה מטפס אל אתר סקי (1,200 מטרים) ויורד בפיתולים אל החוף דרך שרשרת כפרים ציוריים, וביניהם מסתעף כביש אל אגיוס יואניס . Agios Ioanis. אנחנו ישנו במלון קלי. KELLY. על המיים. מרפסות קטנות ומסעדה טובה.

יום ה- רחצה וטיולים רגליים קטנים ליד הכפר אגיוס יואניס.

מסעדה בכפר מומלצת: דגים, ישר מן הים אצל מסעדת דיוניסוס. בבוקר יצא לדוג ואחה"צ היו מטעמים במסעדה.

אל תחמיצו טיול בחוף במילופוטמוס. אחד מהחופים הכי מפורסמים ביוון.

ראו באתר:

http://www.pelion.co.il/beaches.html

כתוב שם: Milopotamos
חוף מילופוטאמוס שבחצי האי פיליון נבחר ע"י משרד התיירות היווני כאחד מ 10 החופים המרהיבים ביותר ביוון כולה, אמנם בחוף מילופוטאמוס אין חול זהוב וגם הנגישות אל החוף דורשת מעט הליכה במדרון ומעט מדרגות, הוא אינו חוף נגיש מאד לכלי רכב מלבד, חנייה עילית שממנה ממשיכים ברגל, אך עדיין יופיו הוא עוצר נשימה, מפרצון מרהיב עם מי טורקיז עם מסלול הליכה נח לאורך הצוק המוביל אל החוף ותצורות סלע מעניינות במיוחד, הופכות את מילוטוטאמוס לא רק לחוף מרהיב אלה גם לאחת האטרקציות שחייבים לראות בביקור בחצי האי פיליון.

 

 

 

 

 

 

פעם קישרו בין כפרי פיליון שבילי מדרגות בנויים. שביל יפה יורד מצגרגאדה מסניף הדואר שליד כנסיית אייה פרסקווי למפרץ דמוכארי. ומשם אפשר להמשיך ברגל לאגיוס יואניס. מונית מהכפר תחזיר לנקודת ההתחלה בצנגראדה.

מסלול הליכה נפלא מתחיל מאגיוס יואניס דרומה על החוף. בסמוך לקפלה בדרך נשפך נחל מלא מיים שניתן לטפס בו פנימה. מומלץ

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

יום ו – רחצה בים. מבט אחרון ונסיעה לאתונה (5 ש). טיול ערב באתונה וטיסת לילה לארץ.

קישור למפה

bottom of page